Stroganov, toinen resepti

Stroganoff on herkullinen naudanlihakastike, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Smetanalla ja suolakurkulla viimeistelty kastike maistuu perunoiden kanssa.

Resepti

  • 600 gr Naudan paistia (ulko- tai sisäpaisti)
  • 3-5 rkl voita
  • 3-4 rlk vehnäjauhoa suurustamiseen
  • 2 sipuli
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 3 rlk sinappia
  • 5 rlk tomaattisosetta (pyrettä)
  • 6 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 herkkukurkku tai hapankurkku
  • Valko- ja mustapippuria myllystä
  • Smetanaa
  • Persiljaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa liha suikaleiksi. Ruskista lihat kahdessa kolmessa erässä voissa rautaisella paistinpannulla ja siirrä ne kattilaan. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit voissa. Lisää vehnäjauhot ja anna jauhojen ruskistua kevyesti. Lisää sinappi ja tomaattisose (pyre). Sekoita. Lisää vesi pienissä erissä ja hyvin sekoittamalla.
  3. Anna kiehahtaa ja kaada kastike lihojen päälle. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
  4. Leikkaa suolakurkut pieniksi kuutioiksi. Lisää kerma, suolakurkut ja smetana kattilaan. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Viimeistele persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja etikkapunajuurien kanssa.