Stroganoff on herkullinen naudanlihakastike, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Smetanalla ja suolakurkulla viimeistelty kastike maistuu perunoiden kanssa.
Resepti
- 600 gr Naudan paistia (ulko- tai sisäpaisti)
- 3-5 rkl voita
- 3-4 rlk vehnäjauhoa suurustamiseen
- 2 sipuli
- 5 valkosipulin kynttä
- 3 rlk sinappia
- 5 rlk tomaattisosetta (pyrettä)
- 6 dl vettä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa
- 1 herkkukurkku tai hapankurkku
- Valko- ja mustapippuria myllystä
- Smetanaa
- Persiljaa
Valmistusohje
- Leikkaa liha suikaleiksi. Ruskista lihat kahdessa kolmessa erässä voissa rautaisella paistinpannulla ja siirrä ne kattilaan. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit voissa. Lisää vehnäjauhot ja anna jauhojen ruskistua kevyesti. Lisää sinappi ja tomaattisose (pyre). Sekoita. Lisää vesi pienissä erissä ja hyvin sekoittamalla.
- Anna kiehahtaa ja kaada kastike lihojen päälle. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
- Leikkaa suolakurkut pieniksi kuutioiksi. Lisää kerma, suolakurkut ja smetana kattilaan. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Viimeistele persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja etikkapunajuurien kanssa.