Paistetut porsaannoisetit ja kermapohjainen kastike

Porsaan noisetti on porsaan sisäfilestä (poikittain) leikattu pieni pyöreä fileen pala. Yleensä noin 2 cm paksu.

Porsaannoisettien kanssa voit tarjota vaikka ilmafriteerattuja ranskalaisia, keitettyjä perunoita tai perunamuussia.

Tee porsaan noisetit noin 500 gr maustamattomasta sisäfilepalasta.

Tarveaineet kastikkeeseen

  • Ruokakermaa 2 dl
  • Suolaa 1 tl
  • Valkopippuria 1 tl
  • Paprikajauhetta 1/2 tl
  • Rosmariinia 1/2 tl
  • Tuoretta persiljaa maun mukaan
  • Valkosipulin kynsi siivutettuna ja pilkottuna (älä käytä puristinta)
  • Pieni sipuli (käytin tässä tällä kertaa kaksi salottisipulia)
  • Vehnäjauhoa noin 1-2 ruokalusikalista sen mukaan, kuinka paksua kastiketta haluat
  • Voita paistamiseen

Valmistaminen

  • Poista fileestä kalvot.
  • Leikkaa liha noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  • Painele noisetteja vähän ohuemmiksi.
  • Paista ne kuumassa pannussa kahdessa erässä voissa.
  • Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Nosta noisetit lautaselle jossa on alumiinifoliota kaksin kerroin.
  • Sulje noisetit alumiinifolioon ja anna tekeytyä joitakin minuutteja.
  • Lisää noisettien paistorasvaan sipulit ja kuulota ne
  • Lisää mausteet
  • Lisää vehnäjauho, sekoita huolellisesti
  • Lisää kerma
  • Anna hautua hetken.