Porsaan noisetti on porsaan sisäfilestä (poikittain) leikattu pieni pyöreä fileen pala. Yleensä noin 2 cm paksu.
Porsaannoisettien kanssa voit tarjota vaikka ilmafriteerattuja ranskalaisia, keitettyjä perunoita tai perunamuussia.
Tee porsaan noisetit noin 500 gr maustamattomasta sisäfilepalasta.
Tarveaineet kastikkeeseen
- Ruokakermaa 2 dl
- Suolaa 1 tl
- Valkopippuria 1 tl
- Paprikajauhetta 1/2 tl
- Rosmariinia 1/2 tl
- Tuoretta persiljaa maun mukaan
- Valkosipulin kynsi siivutettuna ja pilkottuna (älä käytä puristinta)
- Pieni sipuli (käytin tässä tällä kertaa kaksi salottisipulia)
- Vehnäjauhoa noin 1-2 ruokalusikalista sen mukaan, kuinka paksua kastiketta haluat
- Voita paistamiseen
Valmistaminen
- Poista fileestä kalvot.
- Leikkaa liha noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Painele noisetteja vähän ohuemmiksi.
- Paista ne kuumassa pannussa kahdessa erässä voissa.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Nosta noisetit lautaselle jossa on alumiinifoliota kaksin kerroin.
- Sulje noisetit alumiinifolioon ja anna tekeytyä joitakin minuutteja.
- Lisää noisettien paistorasvaan sipulit ja kuulota ne
- Lisää mausteet
- Lisää vehnäjauho, sekoita huolellisesti
- Lisää kerma
- Anna hautua hetken.