Kanaa ja riisiä aurajuustokastikkeessa

Eräänä iltana katsoin mitä jääkaapista löytyi ja aloin tekemään tarveaineista tätä ruokaa.

Tarveaineet

  • Kanaa esim. filepihvejä 500 gr
  • Aurajuustoa 90 gr
  • Kermaa 4 dl
  • Limea
  • Valkosipulin kynsi ohuina viipaleina.
  • Suolaa
  • Rouhittua valkopippuria
  • Paprikajauhetta (1/2 tl)
  • Cajannepippuria (1/3 tl)
  • Currya (1 tl)
  • Yksi sipuli lohkoiksi pilkottuna
  • Paprika lohkottuna sekaan (jos löytyy, nyt ei löytynyt)
  • Riisiä 3 dl

Valmistusohje

Ota pakastepussi ja laita sen pohjalle yhden limen mehu. Rouhi sekaan valkopippuria ja suolaa noin 1/2 tl kumpaakin. Lisää ohueksi viipaloima valkosipuli ja sekoita ainekset hyvin keskenään.

Leikkaa broileri pienemmiksi 3-5 palan palasiksi ja laita nämä pienmmäksi leikatut kanafileet samaan pusiin ja sekoita mausteneste todella hyvin ympäri kanoja. Sulje pussi ja anna mausteen imeytyä noin 30 min huoneen lämmössä.

Lohko sipuli kohtuu pieniksi paloiksi. Lohko myös paprika, jos jääkaapista sellainen löytyi. Pilko (murustele) aurajuusto pieniksi paloiksi. Terävällä keittiön yleisveitsellä onnistu hyvin. Lado uunivuoan pohjalle puolet riiseistä, kaikki sipulit ja paprikat sekä puolet aurajuustosta. Ladon näiden päälle broileripalat (valkosipuleineen) ja palojen väleihin loput aurajuustosta ja lopuksi loput riisit.

Mausta ruokakerma suolalla, paprikajauheella, rouhitulla valkopippurilla sekä currylla. Kaada seos vuokaan. Painele pintaa hieman, jotta riisit jäävät nesteen alapuolle.

 Kypsennä vuokaa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kannattaa peittää uunivuuan foliolla niin ruoka ei kuivu.