Hyvä, helppo ja tulinen chili con carne. Koska käytössäno on induktioliesi, joudun tekemään chili con carnen lopulta keraamisessa padassa ja uunissa.
Tarveaineeet
- Jauhelihaa 700 gr
- 2 sipulia
- Pieni paprika
- Voita paistamiseen
- Purkillinen kokonaisia tomaatteja tomaattiliemessä
- Purkillinen paserattua tomaattia
- Purkillinen ruskeita papuja (380 gr)
- Paljon valkosipulia (6 kynttä)
- 1 tl suolaa
- 2 tl paprikajauhetta
- Korianteria
- 1/2 lime puristettuna
- 1 tl Cayannepippuria
- Ripaus oreganoa
- Tuoreita chilejä. Tulisuusaste maun mukaan.
Resepti
- Silppua sipulit hienoksi silpuksi
- Tee valkosipulinkynsistä ohuita lastuja
- Jos käytät ohuita tulisempia chilejä, siivuta ne ohuiksi renkaiksi. Jos käytät isoja miedompia chilejä, halkaise chilit, poista siemenet ja viipaloi chilit.
- Kuumenna voi pannulla ja ruskista jauheliha yhdessä sipulin ja valkosipulin kanssa ja siirrä ne pataan. Lisää chilit pataan.
- Pilko paprika ja laita ne pataan.
- Laita ja pavut pataan
- Pilko / murskaa tomaatit ja laita ne pataan.
- Lisää mausteet (cayannepippuri, paprika, suola, oregamo) pataan.
- Purista lime mehuksi ja lisää se pataan.
- Silpu tuoreen korianterin lehtiä ja laita ne pataan.
- Sekoita hyvin.
- Laita pata uuniin. 200 astetta, 20-30 min kunnes chili con carne on kypsä ja juoksevuus haluttu.
Tein tämän chili con carnen tortillojen täytteeksi, joten tästä piti saada hyvin paksua.