Chili con Carne

Hyvä, helppo ja tulinen chili con carne. Koska käytössäno on induktioliesi, joudun tekemään chili con carnen lopulta keraamisessa padassa ja uunissa.

Tarveaineeet

  • Jauhelihaa 700 gr
  • 2 sipulia
  • Pieni paprika
  • Voita paistamiseen
  • Purkillinen kokonaisia tomaatteja tomaattiliemessä
  • Purkillinen paserattua tomaattia
  • Purkillinen ruskeita papuja (380 gr)
  • Paljon valkosipulia (6 kynttä)
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • Korianteria
  • 1/2 lime puristettuna
  • 1 tl Cayannepippuria
  • Ripaus oreganoa
  • Tuoreita chilejä. Tulisuusaste maun mukaan.

Resepti

  • Silppua sipulit hienoksi silpuksi
  • Tee valkosipulinkynsistä ohuita lastuja
  • Jos käytät ohuita tulisempia chilejä, siivuta ne ohuiksi renkaiksi. Jos käytät isoja miedompia chilejä, halkaise chilit, poista siemenet ja viipaloi chilit.
  • Kuumenna voi pannulla ja ruskista jauheliha yhdessä sipulin ja valkosipulin kanssa ja siirrä ne pataan. Lisää chilit pataan.
  • Pilko paprika ja laita ne pataan.
  • Laita ja pavut pataan
  • Pilko / murskaa tomaatit ja laita ne pataan.
  • Lisää mausteet (cayannepippuri, paprika, suola, oregamo) pataan.
  • Purista lime mehuksi ja lisää se pataan.
  • Silpu tuoreen korianterin lehtiä ja laita ne pataan.
  • Sekoita hyvin.
  • Laita pata uuniin. 200 astetta, 20-30 min kunnes chili con carne on kypsä ja juoksevuus haluttu.

Tein tämän chili con carnen tortillojen täytteeksi, joten tästä piti saada hyvin paksua.