Vihreä salaatti oliiveilla.

Tämän reseptin ideana on enempikin näyttää miten eri vihannekset voi pilkkoa helposti. Tämä salaatti on pikkunaposteluun sopiva suuhunpantava, kun päivän energiamäärä on jo saatu mutta jotain tekee silti mieli vielä napostella.

Vihreä salaati oliiveilla, tarveaineet.

  • Kivettämiä oliiveja (saa olla paprikatäytteellä)
  • Jäävuorisalaattia (käytin tässä kahta eri laatua)
  • Paprikaa (käytin puolikkaan)
  • Kurkkua (käytin 1/3 osan kurkusta)
  • Kirsikka-, terttu- tai luumutomaatti (käytin 12 kpl)
  • Porkkanaa, multainen versio (yksi)
  • Saloottisipulia (puolikas)
  • Isoja kapriksia (käytin 3 kpl)
  • Juuripersiljaa (”palanen”)
  • Kastike: etikkaa, oliiviöljyä, suolaa ja valkopippuria

Aloita pilkkomalla eri tarveaineet.

Oliivi, tomaatti, jäävuorisalaatti pilkottuna
Tomaatiti, oliivit, kaprikset ja jäävuorisalaatti pilkottuna.

Pilko terävällä veitsellä tarveaineet riittävän pieniksi.

Saloottisipulin pilkkominen

Salottisipuli
Leikkaa puolikas saloottisipuli pituusuuntaan millin pari ohuiksi siivuiksi. Pidä pakka kasassa.
Saloottisipulin pilkkominen
Pakka kasassa. Terävä veitsi on tässäkin pakollinen työväline.
Saloottisipuli pilkkominen
Pidä pakka edelleen kasassa ja pilko saloottisipuli poikittain noin 1-2 mm siivuiksi.
Salottisipuili fiskarsin veitsi
Nämä ovat sopivia paloja salaattiin.

Porkkanan pilkkominen ohuiksi suikaleiksi.

Porkkana ja kuorimaveitis
Porkkana leikkaus siivuiksi
Leikkaa terävällä veitsellä n. 3-4 cm pituinen porkkananpala ohuiksi siivuiksi.
Porkkana suikalointi
Pidä äsken leikkaamasi pakka kasassa ja siivuta porkkana huiksi siivuiksi.

Juuripersilja

Raasta persilja
Raasta juuripersilja raasteeksi
Vihreä salaatti tarjoiluastiassa
Lisää tilkka etikkaa, vähän enemmän oliviiöljyä, ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria. Sekoita ainekset.