Tämä sopii lihapullille, erillaisille perunaruille sekä jopa makaroonille.

Resepti
- 400 gr (1 tölkki) Mutti tomaattimurskaa.
- 2 kpl murskattu salottisipulia
- 1 kpl valkosipulin kynsi (siivut hakattuna hakkelukseksi)
- 2-3 rkl oliiviöljyä kasarin pinta-alasta riippuen
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa tai sokeria, jos hunajaa ei kaapista löydy
- 200 gr (vähintään) aitoa Kreikkalaista Feta-juustoa
- Suolaa maun mukaan (huom! Feta-juustossa on yleensä suolaa 2-3%)
- 1 tl Paprikajauhetta
- 1/2 tl juustokuminaa
- Chiliä tai cayannepippuria (esim. 1 tl)
- Rouhittua pippuria maun mukaan (mustapippuria tai valkopippuria
Valmistusohje
- Silppua sipuli ja laita valkosipuli hakkelukseksi (ohuita siivuija jotka pilkot pieneksi)
- Kuumenna öliiviöljy kannellisessa kasarissa.
- Lisää kasariin valkosipuli, ja paista kuulota parin minuutin ajan, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää.
- Lisää joukkoon tomaattimurska, sitruunamehu, hunaja (sokeri), suola, paprikajauhe, cjuustokumina, chilli tai cayannepippur ja pippuri (reilu rouhaisu esim. mustapippuria). Sekoita kaikki yhteen ja keittele kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.
- Lisää sen jälkeen loput ainekset.
- Anna kiehahtaa ja vähennä sen jälkeen lämpö keskilämmölle.
- Lisää ”murskattu” Feta kattilaan ja sekoita.
- Anna porista kevyesti n. 10-20 minuuttia kunnes kastike on sopivan paksua
Voit tehdä ruoan myös uunissa. Paista tätä silloin 180 asteessa 45 minuutin ajan.