Kreikkalainen feta-tomaattikastike

Tämä sopii lihapullille, erillaisille perunaruille sekä jopa makaroonille.

Resepti

  • 400 gr (1 tölkki) Mutti tomaattimurskaa.
  • 2 kpl murskattu salottisipulia
  • 1 kpl valkosipulin kynsi (siivut hakattuna hakkelukseksi)
  • 2-3 rkl oliiviöljyä kasarin pinta-alasta riippuen
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa tai sokeria, jos hunajaa ei kaapista löydy
  • 200 gr (vähintään) aitoa Kreikkalaista Feta-juustoa
  • Suolaa maun mukaan (huom! Feta-juustossa on yleensä suolaa 2-3%)
  • 1 tl Paprikajauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • Chiliä tai cayannepippuria (esim. 1 tl)
  • Rouhittua pippuria maun mukaan (mustapippuria tai valkopippuria

Valmistusohje

  • Silppua sipuli ja laita valkosipuli hakkelukseksi (ohuita siivuija jotka pilkot pieneksi)
  • Kuumenna öliiviöljy kannellisessa kasarissa.
  • Lisää kasariin valkosipuli, ja paista kuulota parin minuutin ajan, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää.
  • Lisää joukkoon tomaattimurska, sitruunamehu, hunaja (sokeri), suola, paprikajauhe, cjuustokumina, chilli tai cayannepippur ja pippuri (reilu rouhaisu esim. mustapippuria). Sekoita kaikki yhteen ja keittele kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.
  • Lisää sen jälkeen loput ainekset.
  • Anna kiehahtaa ja vähennä sen jälkeen lämpö keskilämmölle.
  • Lisää ”murskattu” Feta kattilaan ja sekoita.
  • Anna porista kevyesti n. 10-20 minuuttia kunnes kastike on sopivan paksua

Voit tehdä ruoan myös uunissa. Paista tätä silloin 180 asteessa 45 minuutin ajan.

Kuvagalleria kastikkeen valmistamisesta.