Kermaviilidippi tillillä ja saloottisipulilla

Sopii kalalle, perunalle ja kanalle. Ruisleivälle ja perunalastuille. Lähes kaikkeen.

Tarveaineet

  • 2 dl kermaviiliä
  • Tilliä ”sopiva määärä”
  • Saloottisipuli
  • 1 lime
  • Suolaa 1/4 tl
  • Rouhittua valkopippuria 1/2 tl
  • Paprikajauhetta 1(2 tl

Valmistus

Kaada kermaviili omasta purkistaan isompaan kulhoon.

Halkaise ja purista lime. Kaada kermaviilin sekaan. Sekoita.

Kuori ja hienonna terävällä veitsellä saloottisipulit. Laita huolella hienonnettu saloottisipulit samaan kulhoon missä on kermaviili.

Leikkaa tilli terävillä saksilla hienoksi. Ohuehkot varret saavat mennä mukana, koska nekin leikataan hienoksi silpuksi. Älä lata paksumpia varsia, koska ne maistuvat ”puulta”. Laita tillisilppu kermanviilin sekaan.

Mausta seos ja sekoita. Laita jääkaapiin pariksi tuntia makujen tasaukseen.

Tarjoile.