Ilmafiteeraus, vähemmän rasvaa.
Öljyinen mausteseos perunoille
- (Kylmäpuristettua) ruokaöljyä 3 rkl
- Suolaa 1 tl
- Cayannepippurijauhetta 1 tl
- Valkopippuria 1 tl
- Valkosipulin kynsi (1 kpl) murskattuna
Resepti
- Tee öljyinen mausteseos
- Anna mausteseoksen makujen tasaantua sillä aikaa kun valmistelet perunat
- Kuori perunat (esim. 12 kpl Lapin puikulaperunoita)
- Siivuta perunat. Paksuus oman maun mukaan. Itse teen melko ohuita siivuja.
- Laita veteen liukenemaan vähintään 20-30 minuutiksi (riippuen siivujen paksuudesta)
- Poista perunat vedestä, anna perunoiden kuivua
- Kun perunat ovat kuivuneet, kaada mausteseos ja pereunat kulhoon
- Sekoita perunoita huolellisesti jotta mausteseos leviää kaikkiin perunoihin.
- Laita mausteiset perunat ilmafryeriin
- Friteeraa 20 min / 200 astetta.