Ilmafriteeratut Ranskalaiset

Ilmafiteeraus, vähemmän rasvaa.

Öljyinen mausteseos perunoille

  • (Kylmäpuristettua) ruokaöljyä 3 rkl
  • Suolaa 1 tl
  • Cayannepippurijauhetta 1 tl
  • Valkopippuria 1 tl
  • Valkosipulin kynsi (1 kpl) murskattuna

Resepti

  • Tee öljyinen mausteseos
  • Anna mausteseoksen makujen tasaantua sillä aikaa kun valmistelet perunat
  • Kuori perunat (esim. 12 kpl Lapin puikulaperunoita)
  • Siivuta perunat. Paksuus oman maun mukaan. Itse teen melko ohuita siivuja.
  • Laita veteen liukenemaan vähintään 20-30 minuutiksi (riippuen siivujen paksuudesta)
  • Poista perunat vedestä, anna perunoiden kuivua
  • Kun perunat ovat kuivuneet, kaada mausteseos ja pereunat kulhoon
  • Sekoita perunoita huolellisesti jotta mausteseos leviää kaikkiin perunoihin.
  • Laita mausteiset perunat ilmafryeriin
  • Friteeraa 20 min / 200 astetta.